lauantai 4. toukokuuta 2013

Vesiasioita

En muista olenko aiemmin kirjoittanut brittien putkistoista laajemmin kuin vain hanoista. Mutta niin; vessat ja suihkutkin ovat täällä jotenkin ihan käsittämättömän huonosti rakennettuja. Luokattoman tehottomia. Esimerkiksi suurin osa vessanpöntöistä on sellaisia, että vettä ne kyllä tuhlaavat yhdellä vetämisellä ainakin triplasti sen mitä Suomessa, mutta niin hitaasti, että teho yltää hädin tuskin puoleen. Esimerkiksi meidän kämppämme alakerran vessa on niin surkea, että jos siitä yrittäisi saada alas yhden paperinpalan, olisi ehkä 30 % todennäköisyys, että missio ei onnistuisi ensi yrittämällä. En ole ammattilainen, mutta mikä siinä putki-insinöörin hommassa muka voi olla niin vaikeaa, ettei voida edes plagioida muiden Eurooppalaisten systeemejä ihan yleisen kansalaisviihtyvyyden nimissä?

Suihkut sitten, no, ei niistäkään vettä yleensä riittävästi saa. Poikkeuksena yksi Edinburghilainen hostelli. Siinä oli jopa maailman mittapuulla hyvä suihku, eli Britannian asteikolla siis ihan taivaallinen. Siitä sai vapaavalintaisen lämmintä vettä eikä siellä ollut homeista suihkuverhoa, niin kuin esimerkiksi meillä täällä PJM:ssä. Brittien suhtautuminen homeeseen kyllä on huomattavan neutraali; esimerkiksi Glasgow'n taloista kolmasosa on sellaisia, ettei niissä oikeasti saisi edes asua, ja yleinen mielipide tuntuu olevan, että jos homeen maalaa piiloon, se lakkaa olemasta ongelma.

Joka tapauksessa: britit eivät vain hallitse vedenjakeluun liittyviä juttuja. Eivätkä kosteuden kontrollointiin liittyviä muutenkaan. Sitä oppii pitämään ihan sympaattisena. Tämä koko saari on ihan märkä ja homeessa ja vesi liikkuu putkissa suunnilleen yhtä tehokkaasti kuin jeti juoksuhiekassa, mutta minkäs teet.

Pitäisi olla blogeja varten samankaltainen plagioinninestojärjestelmä kuin yliopistolle palautettavia opinnäytteitä varten on. Voisin laittaa blogitekstini sellaisen läpi ja huomata, toistanko itseäni. Ihmeellisesti on sellainen olo, että tästäkin tekstistä ainakin puolet on vanhan toistoa. No, onneksi kertaus on opintojen äiti.

2 kommenttia:

  1. Sinut on haastettu! http://lex-superior-blogi.blogspot.fi/2013/05/11-blogihaaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, täytyypi katsoa, löytäisikö tuohon haasteeseen vastaaminen jonkin tähän blogiin sopivan muodon! Katniss Everdeeniä lainatakseni, 'thank you for your consideration' :D

      Poista