maanantai 20. toukokuuta 2013

Pienimuotoinen kurssikatsaus

Viimeinenkin koulutyö makaa printattuna sängyllä odottamassa huomista palautusta. Lienee korkea aika kertoa, mitä itse asiassa olen opiskellut tammikuusta lähtien. 

Minulla on kolme kurssia eli moduulia. Jokainen niistä on 10 suomalaisen opintopisteen arvoinen, eli 20 paikallisen. Melkein kaikki kurssit täällä ovat - sen voi tarkistaa kätevästi kurssikoodista, jonka kaksi viimeistä numeroa käsittääkseni tarkoittavat tuota pistemäärää. Netistä löytää myös kurssitarjonnasta ja kurssien suorittamisesta kivasti tietoa.

Kaikki kurssini ovat kakkosvuoden kursseja. Yhtä kolmosvuoden kurssia en saanut ottaa, kun olen Suomessa kakkosvuoden opiskelija - jotenkin kyllä veikkaan, että olisin selviytynyt siitä ihan riittävän kunnialla, mutta meneehän tämä näinkin. Täällä ei siis olla ihan niin joustavia kuin Suomessa.


Advertising

Mitä opiskellaan? Mainonnan keinoja ja psykologiaa; miten kampanjat rakentuvat.
Mitä pitää tehdä? Ryhmätyönä suunnitella mainoskampanja ja kirjoittaa prosessista raportti. Kirjoittaa 2500-sanainen essee. Yksi luento viikossa.
Suosittelen jos mainosala kiinnostaa ja Jyväskylässä viihtyy hyvin yhteisöviestinnän ja kauppatieteiden kursseilla. Hyvin tavallinen kurssi; en saanut paljoa irti.


Improvisation

Mitä opiskellaan? Improvisaatiota teatterin muotona ja ilmiönä. Ei mitään Putous-tyyppistä sketsisettiä, vaan paljon laaja-alaisemmin ja fyysisemmin.
Mitä pitää tehdä? Joka viikko workshop ja seminaari. Workshopissa käydään läpi ja treenataan erilaisia scoreja; seminaaria varten luetaan artikkeleita, ja siellä niistä sitten keskustellaan ja niitä pohditaan workshopissa tehdyn valossa. Kurssin aikana kirjoitetaan oppimispäiväkirjaa, ja sitten on käytännön tentti, joka koostuu noin viiden minuutin ryhmäimprosta ja noin viiden minuutin sooloimprosta ja niitä käsittelevistä keskusteluista.
Suosittelen jos haluaa kohdata pelkojaan, taistella perfektionismia vastaan, kokea jotakin erilaista. Aika ihana kurssi mielestäni, ja virkistävää vaihtelua omille Jyväskylän-opinnoilleni. Opettaja on mukava ja asiantunteva, eikä kurssikavereissakaan ole valittamista. Suosittelen!


Writing for Film and Television

Mitä opiskellaan? Tarinankerrontaa sellaisen perus-Hollywood-rakenteen (three act structure) avulla, niin juonen kuin hahmojen ja teemojenkin kannalta.
Mitä pitää tehdä? Kirjoittaa vapaavalintaisesta tarinaideasta ensin story breakdown ja sitten lisäkehittelyn myötä story outline käyttäen opittua rakennetta. Yksi luento viikossa.
Suosittelen jos kirjoittaminen missään muodossa kiinnostaa. Luennoitsija on mukava kanadalainen setä ja luentoja on ollut oikeasti kivaa ja mielekästä kuunnella, mikä minun sanomanani on jo aika paljon.


Olen yleisesti ottaen tyytyväinen kurssivalintoihini. Jos nyt olisin valitsemassa, saattaisin valita jotakin muuta Advertisingin tilalle; ei se kuitenkaan pahasti kaduta. Enemmän harmittaa se, että kursseja tuli käytyä vain kolme. Se on kyllä standardimäärä, mutta näin suorittamisen jälkeen voi todeta, että helposti aika olisi riittänyt neljänteenkin.



Niin, huomenna tosiaan toimistolle palauttamaan viimeistä kurssitehtävää. Sitten on kesäloma ja keskiviikkona saan vieraita Suomesta ja ensi viikolla olenkin jo kotona. Mikäpä sen mukavampaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti