keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Ruokajuttuja

Aina välillä pitäisi syödäkin jotain. Eiku hetkinen, joka päivä, monta kertaa.

Itse syön täällä lähinnä Co-operativen mikroaterioita (spagetti bolognesea ja jauhelihaperunasoselaatikkoa suunnilleen 67 penceä annos), paahtoleipää molemmissa olomuodoissaan (paahdettuna ja paahtamattomana) ja feta-kurkku-paprika-salaattisalaattia. Niin, ja Llaeth y Llan -jogurttia (parasta). Olen kuullut huhua, että jotkut toiset vaihtarit laittavat ruokaa ihan oikeastikin. En jaksanut ostaa neljää kuukautta varten keittiövälineitä, joten Jyväskylästä tuttu bravuurini makaroni ketsupilla on saanut odottaa kesää siinä missä muutkin paneutumista vaativat ruokalajit.

Kämppikseni tuntuvat elävän pizzalla ja pasta carbonaralla. Jotain muitakin epämääräisiä kastikkeita jääkaapissa ja liedellä näkyy, ja papupurkkeja.

Ruokakaupoissa on pari jännää ominaisuutta. Ensinnäkin, evoluutio ei ole vielä tuonut brittejä sille tasolle, että  kassoilla olisi tilaa useamman ihmisen pakata ostoksia. Jos muistatte, millaiset hankalat kassat Lidlissä oli kymmenen vuotta sitten, niin sellaista täällä on kaikkialla. Toinen huomio: yllättävän usein ruoissa on hinnat ihan pakkaukseen printattuna, yleensä tasapuntia. Ja kolmanneksi, erilaisia tarjouksia ja diilejä on jatkuvasti, niin kuin 'valitse tällä tarralla merkityistä kolme hintaan £7' tai todella yleinen lounasdiili, joka yleensä toimii niin, että kolmeen puntaan saa valita kolmioleivän, pienen sipsipussin ja limsan tai mehun. Hurmaavan terveyttä edistävä lounas, eikö?

Siltä varalta, että tätä blogia lukee joku tuleva aberilainen, kerrottakoon vielä hieman paikallisista ruokakaupoista. Jos haluaa valikoimaa ihan kunnolla, kannattaa mennä Morrisonsille, se on vähän kauempana, sinne pääsee bussilla, en muista millä niistä, mutta kuka tahansa paikallinen kyllä tietää. Jos taas asuu kampuksella, täällä mäen päällä (Cwrt Mawrin jne. takana eli koko kampuksen yläpuolella) on CK, pienehkö kauppa, jossa on ehkä vähän korkeammat hinnat kuin muualla, mutta joka on ihan pätevä vaihtoehto silloin, kun tarvitsee vain muutaman jutun. Vihanneksetkin siellä ovat olleet tuoreimman oloisia viime aikoina. CK:n yhteydessä on myös postitoimisto, joten joka merkkiä varten ei tarvitse lähteä mäkeä alas!

Suurin osa ruokakaupoista kuitenkin sijaitsee rautatieaseman vieressä. Siellä on Lidl, joka täällä on vähän parempimaineinen paikka kuin Suomessa. Sitten on Iceland siinä ihan Lidlin vieressä, sieltä saa lähinnä pakasteita, mutta ihan käypään hintaan. Jos lähtee aseman toiselle puolelle, löytää semmoisen kaupan kuin Co-op(erative food). Siinä käyn yleensä itse. Vastaa tavallista S-marketia tarjonnaltaan, ellei ole jopa laajempi. Täältä saa noita mikroaterioita, joista pidän, ja tuota hyvää jogurttia.

Kyliltä löytyy myös 24/7 auki oleva Spar, tietysti suhteellisen kalliine hintoineen, ja leipomoita ja lihakauppoja ja taitaapi joku ekokauppakin ruokaa myydä, ja etnisille ruoille omia putiikkeja on muistaakseni näkynyt, mutta niistä ei ole omakohtaista kokemusta. Niin, ja sitten täällä on vanhanaikainen karkkikauppa, Isaac's. Löytyy rannan vierestä Pier Streetiltä. Siellä saa pyytää karkkeja purkeista tiskin takaa, se on ihan mahtava, olen käynyt kerran ja se oli elämäni hurmaavin karkinostokokemus.

Voisi kietaista tämän tekstin nyt loppuun, niin pääsen syömään. Toivottavasti yhteenvetoni oli viihdyttävä ja/tai hyödyllinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti