keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Yksin ja yhdessä

Minua työllistää tällä hetkellä pääsiäislomani suunnittelu. Vapaata on kolme viikkoa ja suunnitelmissa käyttää siitä ainakin kaksi ja puoli liikekannalla. Olen varaillut busseja ja hostelleita ja musikaaleja ja minulla on hurja määrä tulostettavaa ja pelottaa ihan kauheasti että sotken jotakin tai jään jumiin jonnekin tai muuten vain epäonnistun ja missaan koko matkan (joka muuten tulee ihan järkyttävän kalliiksi, etenkin jos jää väliin). Aion tutkimusmatkailla lähinnä yksin. Kerron sitten jälkeenpäin, missä kaikkialla tuli käytyä, mutta sen verran voin vihjata, että ainakin Skotlantia ja runsaasti Lontoota on tiedossa.

Ennen lomaa on opiskeltava vielä viikko ja palautettava advertisingin esitelmäraportti. Pitäisi kai kirjoittaa se tämän viikon aikana, kun maanantainen esitys on tuoreessa muistissa. Kehitimme siis kolmen hengen ryhmäni kanssa mainoskampanjan pesuaineelle (tehtävänanto tosin oli hieman tätä tarkempi). Joukkueessani oli yksi kiinalainen ja yksi afrikkalaistaustainen belgialainen, ei siis yhtäkään brittiä - ja kurssilla löytyy niin ranskalaisia, puolalaisia kuin espanjalaisiakin ja ainakin yksi tyttö Romaniasta ja yksi Virosta. Näistä vain ranskalaiset ovat vaihto-opiskelijoita, loput ovat ihan oikeasti muuttaneet Aberiin opiskelemaan kokonaisen tutkinnon. Hivenen kansainvälisempää kuin Suomessa keskimäärin. Todennäköisesti tosin kansainvälistä myös Aberin asteikolla...

En ole kovin hyvä ryhmätöissä, koska minua alkaa nopeasti tympiä, jos muut ryhmän jäsenet toimivat vähemmän loogisesti tai torppaavat ajatuksiani osaamatta esittää minkäänlaista kilpailevaa versiota. Tällä kertaa sain tahtoni puhuttua läpi työn suurissa linjoissa, joten selviydyin keskinkertaisella stressimäärällä. Mielenkiintoisen havainnon tein, kun seurasin powerpointtejaan esitteleviä opiskelijoita: 23 ihmisestä minä olin ainoa, jolla ei ollut powerpointista puhumisen tueksi lisämuistiinpanoja paperilla tai jossakin teknisessä laitteessa. Tuntui hassulta. Enkö ottanut tehtävää tarpeeksi vakavasti vai olinko vain onnistunut tekemään osuudestani riittävän yksinkertaisen? No, niin tai näin, lähtihän se vähän lapasesta, mutta ehkä ihan hyvällä tavalla, kun yleisö nauroi ja arvostelulomakkeessa oli paras rasti siinä sarakkeessa, jossa arvioitiin esityksen selkeyttä ja kiinnostavuutta.

Lienee nukkumaanmenoaika. Nämä PJM:n sängyt eivät ole mukavuudella pilattuja, mutta nyt, kun olen varannut hostelleita ja yöbusseja, alkaa tuo oma patja näyttää kumman juhlavalta sittenkin...

5 kommenttia:

  1. Hei :D Taas laitan ihan juttuun liittymättömän kommentin ja häiritsen blogailuasi suunnattomasti.
    Tällä kertaa asiani on, että kahden seuraavan viikon aikana pidän seiskoille tunteja ja jossain vaiheessa (tod.näk. jälkimmäisellä viikolla) on yhtenä aiheena Wales!
    Kirja käsittelee koko hommaa lähinnä koulujärjestelmän ja kielen kautta, niin ois kiva monipuolistaa ja mielenkiintoistaa sitä kun ois ehkä jopa hyvä tilaisuus hyödyntää kaveria.

    Kuvia, faktoja ja anekdootteja mitä vaan löytyy, ei tarvitse nähdä yhtään ekstravaivaa tämän takia, pwetty please? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvia mulla ei oikeesti oo enempää ku mitä tässä blogissa on nähty, ku kamera ei toimi. Noissa taas kaikissa on mun nassu että niitä ei välttämättä oo sillei aiheellista näyttää ku ne ei kerro Walesista sinänsä mitään... Tietty SAA näyttää jos huvittaa :D

      Mitähän sää nyt kaipaisit. Wales on pienehkö alue, kaksikielisyydestä pidetään kiinni tosi tarkasti (esimerkiksi yliopiston sähköpostit tulee kaksikielisinä, kymri ensin). Rajanveto englantilaisiin on välillä tosi jyrkkä, moni haluaa tehdä selväksi että ovat eri porukkaa. Walesilaisia ei siis missään nimessä saa sanoa englantilaisiksi, eikä brittikään terminä ole juuri sen kummemmassa arvossa kuin jos suomalaista sanoisi pohjoismaalaiseksi, tai siltä ainakin usein tuntuu. Täällä on lampaita... Cardiff on pääkaupunki, ei erityisen suuri. BBC Wales on vastuussa monesta tv-sarjasta niin kuin nyt vaikka Doctor Who ja Sherlock (se uusi missä on Benedict Cumberbatch).

      Täällä on vihreää (toivottavasti ainakin kesällä on ihan kunnolla) eikä maasto ole erityisen tasaista. Mereltä tuulee.

      Blogiteksteistä löytyviä tietoja ja kuvauksia saa käyttää vapaasti jos jotain kiinnostavaa tai havainnollistavaa löytyy.

      Näytä niille Ismo Leikolan 'Englanti on kehitysmaa'... ;) Siinä selitetään mm. hanoista kivasti.

      Poista
    2. Niin ja ekoja kertoja ku kuulin mun kämppiksen puhuvan ni aattelin että joko mun kuullunymmärtämisessä on joku vika tai sit sillä on joku puheongelma ku se mongertaa sillei. Sit tajusin että se on vaa toi Walesin murre...

      Mutta täällä kyllä on niin paljon porukkaa ympäri Britanniaa ja maailmaa että mitään yleistä yhteistä aksenttia ei vaan ole eikä siksi muhunkaan oo tietääkseni tarttunut.

      Poista
  2. Hei kiitos mahtavaa, tosi hyviä ja kiinnostavia pointteja! Tässä on jo enemmän kuin mihin oikeasti on aikaa tai mitä oppilaani pystyvät omaksumaan kerralla... Pitää vielä sitte karsia olennaiseen ja mistä on jotain hyötyä, varmasti näistä löytyy :) kiitos vielä!

    VastaaPoista