maanantai 28. tammikuuta 2013

The game, Mrs. Hudson, is on!

Suoritin juuri student recordin kautta netissä kurssivalintojen vahvistamisen. 60 paikallista opintopistettä vastaavat 30 suomalaista (tai kansainvälistä, mitä ne nyt ovat) ja siihen mahtuu Aberissa kursseja eli moduuleja kolme.

Minun moduulini:

Advertising
Writing For Film And Television 
Improvisation

Laitos, johon jyväskyläläiset viestinnän opiskelijat sijoitetaan, on siis Theatre, Film and TV Studies, ja näiden puitteissa ainakin kaksi jälkimmäistä kurssia ovatkin minulle aika suoraan sivuainevalintoja siinä missä mainonta limittyy edes hivenen pääaineeseeni yhteisöviestintään. Tai no, teknisesti ottaenhan kaikki liittyy yhteisöviestintään, koska yhteisöviestintä käsitteenä on hurjan laaja eikä mikään tieto tai taito varmastikaan mene hukkaan, jos joskus viestinnän alalle työllistyn.

Laitoksemme tukikohta on Parry Williams Building. Täällä on alakerrassa lasiseinäinen koppi, ja niissä lasiseinissä on BBC Cymru Wales -logoja. En vielä tiedä tarkasti, miksi, mutta olin aika riemuissani koko päivän, koska tähän logoon on tullut törmättyä erinäisissä lopputeksteissä.

Ensimmäinen Advertising-luento minulla oli jo tänään iltapäivällä. Kurssilla on parikymmentä osallistujaa, ilmeisesti paikallisia toisen vuoden opiskelijoita lähinnä, ja sitten kolme ranskalaista Erasmus-vaihtaria, jotka kommunikoivat ainoastaan keskenään ranskaksi. Luennoitsija näyttää ja kuulostaa kovin brittiläiseltä, mutta luentosisältö vastasi hyvinkin paljolti sitä, millaisena olen kokenut opiskelun Jyväskylässä viestinnän ja kauppatieteiden kursseilla. Kahdessa tunnissa käytiin läpi mainonnan historia 20-luvulta nykypäivään. Mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan seuraavat luennot kuljettavat. Ja noita kahta muuta kurssia odotan vielä suuremmalla kiinnostuksella.

Postitoimiston tädiltä sain rahaa vastaan 15 postimerkkiä. Tästä se alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti